Professionele allround coverband voor elk bedrijfsfeest, bruiloft en recepties, concerten en festivals!!!

Tips voor de bruidskinderen


<< Overzicht trouw-informatie

BRUIDSKINDEREN: VROLIJKE (B)ENGELTJES OP JE BRUILOFT

Een bruid die trouwt in het wit neemt volgens de traditie ook bruidskinderen. Het oude bijgeloof verklaart dat de bruidsmeisjes, gekleed in dezelfde stijl als de bruid, de bruid beschermen tegen kwade geesten door deze te misleiden.

 

BRUIDSMEISJES
De bruidsmeisjes worden zelf door de bruid gekozen, vaak zijn dit haar eigen kinderen, zusjes of nichtjes. Meestal wordt de oudste van het stel als eredame gevraagd. Dit is vaak de beste vriendin van de bruid, zij helpt de bruid met aankleden en wordt de hele dag behandeld als eregast. De taken van de bruidsmeisjes zijn het dragen van de sleep, het strooien van rozenblaadjes, zodat de bruid letterlijk op rozen loopt, het vasthouden van het boeket als de bruid haar handen even vrij wil hebben en het aannemen van de huwelijkscadeaus en noteren van wie deze afkomstig zijn. De kleding van de bruidsmeisjes moet wel in harmonie met de trouwjurk zijn. Het is natuurlijk ook belangrijk dat deze kleding makkelijk zit. Vooral kleine kinderen zullen zich snel gaan ergeren wanneer zij last hebben van de kleding.

 

BRUIDSJONKERS
Het jonge bruidsjonkertje draagt het trouwringkussen, houdt de deuren open voor het bruidspaar, helpt mee de sleep te dragen en strooit bloemen. De bruidsjonkers zijn vaak broers, neven of goede vrienden van de bruidegom. De wat oudere bruidsjonker organiseert het vrijgezellenfeest, ziet erop toe dat de trouwdag goed verloopt; zorgt dat iedereen op tijd arriveert in kerk en stadhuis, en kan optreden als ceremoniemeester.

 

JONGE BRUIDSKINDEREN
Jonge bruidskinderen zijn lief en vertederend en geven een vrolijke sfeer aan het bruiloftsfeest. Hou er wel rekening mee dat jonge kinderen zich snel kunnen vervelen. Het is daarom raadzaam om een kindvriendelijke locatie te nemen. Deze hebben vaak een speelhoekje met kleurtjes en lego of zelfs een speeltuin. Let wel op met grote tuinen en waterpartijen, een kind kan modderig en nat worden of erger; verdwijnen en in het water vallen. Pas ook op met drukke wegen, giftige plantjes en dieren (zoals geiten, herten, etc.). Zorg daarom dat er iemand is die de zorg voor de kinderen die dag op zich neemt.

De dominee of pastorJullie kerkelijke inzegening of bevestiging is waarschijnlijk de kroon op jullie huwelijk. De dominee of pastor speelt hierin een belangrijke rol. Je zou hem kunnen bedanken met een kleinigheidje zoals een gegraveerd glas met jullie namen daarin. Wanneer je de dominee of pastor iets beter kent, ken je wellicht ook zijn smaak en zou je hem bijvoorbeeld een fles wijn kunnen geven met een kaartje daaraan met jullie namen.

 

De bruidskinderenVoor de bruidskinderen kun je een beertje kopen in een bruidsjurk of in een pak, maar bruidsjonkertjes zullen hier misschien niet heel blij mee zijn. Je dient er dus goed rekening mee te houden wat je voor de kinderen koopt. Voor de meisjes zou je kunnen denken aan een kettinkje of een beertje, voor de bruidsjonkers kun je denken aan lego. Wanneer je wilt dat zowel de bruidsmeisjes als jonkers hetzelfde kadootje krijgen, denk dan aan bijvoorbeeld een puzzel.

 

KLEDING EN ACCESSOIRES
Er is een ruime collectie aan bruidskleding voor kinderen. Voor iedere soort bruiloft is wel iets passends te vinden. Neem bij het uitzoeken van de kleertjes voor de bruidskinderen een stukje stof of een foto van de bruidsjapon mee, zodat de kleuren en stoffen mooi bij elkaar passen. Zorg dat de kleertjes van de bruidsjonkertjes passen bij het kostuum van de bruidegom. Het is voor de kinderen vooral belangrijk dat de kleding lekker zit en dat ze zich er vrij in kunnen bewegen. Je kan immers niet van de kinderen verwachten dat ze de hele dag als porseleinen poppen op een stoel blijven zitten. De accessoires die zijn te verkrijgen bij de pakjes en jurken zijn erg leuk en zeker aan te raden. Kinderen vinden het fantastisch als ze iets kunnen vasthouden om mee te spelen. Hoedjes, parasolletjes, wandelstokjes, een pop in dezelfde kleertjes als het kind of een klein tasje waarin leuke speeltjes gestopt worden zijn leuke accessoires waar de kinderen zelf ook veel plezier aan beleven.

 

BEDANKEN
Tijdens de toespraken kan je de bruidskinderen bedanken voor hun hulp. Ze zullen dit erg leuk vinden en voelen zich hierdoor erg belangrijk. Natuurlijk hoort hierbij ook een leuk cadeau, zoals een knuffelbeest of een andere blijvende herinnering aan die mooie dag dat zij bruidskind mochten zijn.Enkele links voor bruidskleding kinderen

 


<< Overzicht trouw-informatieBlijf op de hoogte
Aanmelden / Afmelden >>Facebook | Sitemap | Plaatsen | Feestlocaties | Tags | Josefien Fotografie
Coverband Dale | Bruiloftband Lottum | Coverband Marwijksoord | Bruiloftband Nieuw-Schoonebeek